Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij u ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK

Neem contact met ons op!

0183 633 500

 Wij scoren een 9.1 op basis van 183 recensies

Overlijden melden

Nu direct hulp nodig?
Bel ons en we helpen u meteen.

0183 633 500  
  • Persoonlijk & Betrokken
  • 24/7 Persoonlijk bereikbaar
  • Advies over kosten & verzekering
  • Meer dan 25 jaar ervaring

Stille Crematie

Bij Uitvaartzorg De Groot kunt u terecht voor het organiseren van een Stille crematie. Op deze pagina leggen wij u uit wat dit begrip inhoudt.

Een stille crematie, wat is dat?

Een stille crematie houdt in dat er geen afscheid wordt genomen in het crematorium, maar op een externe locatie. Deze externe locatie mag u zelf uitkiezen. U kunt er bijvoorbeeld aan denken om afscheid te nemen in het huis van de overledene of op een andere persoonlijke/belangrijke plek.

In het geval van een stille crematie wordt het crematorium dus alleen wordt gebruikt voor de crematie van het lichaam. Van alle andere faciliteiten wordt geen gebruik gemaakt, zoals wel het geval is bij een ‘normale crematie’. Dit brengt wat voordelen met zich mee

Stille crematieEen externe locatie uitkiezen

Het voornaamste voordeel van de stille crematie is de mogelijkheid om zelf een locatie uit te kunnen kiezen voor het afscheid van uw overleden dierbare. Een externe locatie geeft een andere sfeer aan het afscheid. Door zelf u een locatie te kiezen kunt u dus ook zelf deze sfeer kiezen. Voor een persoonlijke en intieme sfeer kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een belangrijke plek in het leven van de overledene. Denk hierbij aan zijn/haar eigen huis of een park waar veel in gewandeld werd.

Andere voordelen van de stille crematie

Een stille crematie heeft nog wat voordelen tegenover een ‘normale’ crematie. Zo valt deze vaak goedkoper uit. Zoals eerder vermeld maakt u geen gebruik van de meeste faciliteiten in het crematorium. Daar hoeft u dan natuurlijk ook niet voor te betalen.

Het laatste voordeel heeft wederom te maken met deze faciliteiten. Omdat het crematorium alleen plek hoeft te hebben voor de crematie zelf, hoeft u minder rekening te houden met de planning van het crematorium en is de kans groter dat u uw uitvaart kan organiseren wanneer dat voor u het beste uitkomt.

Contact

Wilt u meer informatie of heeft u vragen over de stille crematie? Neemt u dan vooral vrijblijvend contact met ons op! Dit kunt u doen via het contactformulier onder aan deze pagina. Ook kun u natuurlijk bellen of mailen. Onze contactgegevens zijn op onze contactpagina of wederom onder aan deze pagina te vinden.