De mogelijkheden bij De Groot Uitvaartzorg

Crematie

Op dit moment kiest 67% van de mensen voor een crematie. In Gorinchem zelfs meer dan 72%. Er zijn meerdere redenen waarom het cremeren de laatste jaren zo in populariteit is toegenomen.

Op de eerste plaats is cremeren goedkoper dan begraven.

Daarnaast ziet men al decennia dat steeds meer kinderen in een gezin door studie of werk steeds verder van hun geboorte dorp/stad komen te wonen waardoor het grafbezoek t.o.v. vroeger ook minder wordt. Hierdoor ervaren steeds meer ouderen het voor de kinderen als een last om het graf van hen te laten onderhouden.

Tot slot speelt ook een toenemende ontkerkelijking een rol in de keuze voor cremeren.

Begraven

Zoals hierboven staat aangegeven, neemt het percentage van begravingen de laatste jaren sterk af. Hierdoor voelen diverse gemeentes zich genoodzaakt om de grafrechten in prijs te laten toenemen. Door de afname van het aantal begravingen stijgen per saldo de exploitatiekosten van een gemeentelijke begraafplaats. Daarnaast is het fenomeen ‘natuur begraven’ aan het toenemen waardoor ook dit verschijnsel nadelig uitvalt voor de exploitatie van gemeentelijke begraafplaatsen.

Overige uitvaart facetten

Hieronder noemen wij een aantal uitvaart facetten die mede een belangrijke rol spelen gedurende de uitvaart.

Om al deze facetten in detail te belichten, zouden we de website onnodig groot maken. De keuzemogelijkheid is op sommige onderdelen enorm. Graag zouden wij dit met u in een persoonlijk gesprek willen bespreken en toelichten.

Heeft u vragen?

Bel ons, we helpen u graag!

bladren
De Groot Uitvaartzorg team

Uitvaartlocaties

Waar de uitvaart plaatsvindt, wordt uiteraard in eerste instantie door u bepaald. Praktische of emotionele overwegingen, maar ook de kosten spelen een rol in hoe en waar een uitvaart gaat plaatsvinden.

Ons uitvaartcentrum De Grote Haar op de Haarweg 1a in Gorinchem beschikt over een ruime centrale koelruimte, een grote aula en twee 24-uurs rouwkamers.

Uw laatste wens in vertrouwde handen!
De-Groot
Maak kennis
Op dit moment hulp nodig?

Wij staan 24/7 voor u klaar

contactformulier uitvaart

Wij zijn 24/7 bereikbaar voor het melden van een overlijden. Heeft u een vraag of wilt u advies over het regelen van een uitvaart en/of wilt u een voorgesprek hierover? Bel ons voor een afspraak of stuur dit contactformulier.

Kennismakingsgesprek ormulier.

Wilt u geheel vrijblijvend kennis maken met ons uitvaartteam voor algemene vragen of adviezen? Bel ons voor een afspraak of stuur dit contactformulier.

laatste wensenboekje

Uw uitvaartwensen vastleggen geefteen gerust gevoel en houvast voor de nabestaande(n).
Graag helpen we u met het invullen hiervan en beantwoorden wij uw vragen, zodat alles duidelijk is voor nu en in de toekomst.

Wij hechten waarde aan uw privacy

We gebruiken cookies om uw ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde advertenties of inhoud weer te geven en ons verkeer te analyseren. Door op "Alles accepteren" te klikken, stemt u in met ons gebruik van cookies. Klik ook op de knop Meer om meer gedetailleerde informatie, gebruiksvoorwaarden en privacybeleid te bekijken.