Crematie in Gorinchem door De Groot Uitvaartzorg

Bij Uitvaartzorg De Groot verzorgen wij een mooi afscheid voor een crematie, geheel naar uw wensen.

Crematies in Gorinchem en omstreken

Hoe een crematie wordt ingevuld, hangt in belangrijke mate af van de persoonlijke wensen van de overledene en de nabestaanden. Over het algemeen begint een crematie met een plechtigheid in een kerk of een aula. Het is mogelijk om hiervoor de beschikbare ruimte van een crematorium te gebruiken. In de omgeving van Gorinchem zijn er verschillende crematoria waar u samen met onze uitvaartverzorgers de uitvaart kan laten plaatsvinden. Ook is het mogelijk om de plechtigheid op een andere locatie dan het crematorium te verzorgen. De crematie vindt dan later plaats in een daarvoor gekozen crematorium. We spreken in dit geval van een stille crematie.

Bij Uitvaartzorg De Groot verzorgen wij graag een persoonlijk afscheid voor een crematie. Dit begint vaak met het bespreken van de wensen en behoeften van de overledene en de nabestaanden. Er wordt gekeken naar de persoonlijkheid van de overledene, de interesses en hobby’s, en andere belangrijke aspecten tijdens het leven van haar of hem. Deze zaken kunnen op verschillende manieren verwerkt worden in de uitvaart. Zo kan er bijvoorbeeld gekozen worden voor een bijzondere locatie en een bijzondere invulling van de uitvaart met muziek, foto’s en sprekers.

Uitvaartzorg-groningen-kaarsen
Stille crematie

Stille crematie

Bij een stille crematie kiest u zelf een passende locatie voor het afscheid. Alleen de crematie zelf vindt dan plaats in een door u gekozen crematorium. Onze uitvaartverzorgers zijn bekend met de hiervoor geschikte locaties in de omgeving van Gorinchem. Het voordeel van een stille crematie is dat u de mogelijkheid heeft om te kiezen voor een afscheid locatie met een voor u emotionele waarde of waar je een fijn gevoel bij hebt. Denk aan een mooie plek in de natuur, een overdekte locatie, een bepaalde horecagelegenheid of misschien wel in de eigen achtertuin. Uiteraard kunt u ook gebruik maken van ons eigen uitvaartcentrum. Daarnaast is het goed om te weten dat u minder rekening hoeft te houden met de planning van het crematorium en dat dit kosten bespaart.

Voorbeeldlocaties voor een crematie

’t Lief

Essenhof

Maaslanden

Noorderveld

Huis van Brabant

Cremaere

Uw laatste wens in vertrouwde handen!
De-Groot
Maak kennis
Op dit moment hulp nodig?

Wij staan 24/7 voor u klaar

Kennismakingsgesprek ormulier.

Wilt u geheel vrijblijvend kennis maken met ons uitvaartteam voor algemene vragen of adviezen? Bel ons voor een afspraak of stuur dit contactformulier.

Wij hechten waarde aan uw privacy

We gebruiken cookies om uw ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde advertenties of inhoud weer te geven en ons verkeer te analyseren. Door op "Alles accepteren" te klikken, stemt u in met ons gebruik van cookies. Klik ook op de knop Meer om meer gedetailleerde informatie, gebruiksvoorwaarden en privacybeleid te bekijken.