Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij u ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK

De Groot Uitvaartverzorging heeft een nieuwe naam: Uitvaartzorg De Groot!

Ook wij leven met iedereen mee en hopen dat u allen in een goede gezondheid verkeert. Om een verdere verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan, volgen wij het RIVM protocol. Uiteraard doen wij er alles aan om de uitvaart van de overledene waardig te laten plaatsvinden.

Ik begrijp het, doorgaan naar de website.
 Wij scoren een 9 op basis van 64 recensies

Uitvaart Livestreamen

Wij van Uitvaartzorg De Groot beschikken over alle benodigde apparatuur voor het livestreamen van uw uitvaart. Door hier gebruik van te maken komt er live een video beschikbaar voor mensen die door omstandigheden niet fysiek bij de uitvaart aanwezig kunnen zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de restricties op het aantal mensen die fysiek bij een uitvaart aanwezig kunnen zijn in het verband met het coronavirus (COVID19).

Livestreamen: wat is dat?

Een livestream is niets meer dan een video opname die gelijk uitgezonden wordt via het internet. Daardoor is het mogelijk voor nabestaanden, vrienden en familie die om mee te kijken met de uitvaart terwijl deze bezig is als ze er zelf niet bij kunnen zijn. Dit kunnen ze doen op elk apparaat met internet (bijvoorbeeld een telefoon of computer) en als ze een persoonlijke link hebben ontvangen. Het is namelijk niet zo dat de uitvaart voor iedereen beschikbaar is. Alleen mensen waarvan bekend is dat ze mee willen kijken krijgen van ons een persoonlijke link. Daardoor blijft het laatste afscheid een intiem moment.

De redenen om een uitvaart te livestreamen

Het komt helaas vaak voor dat er nabestaanden zijn die graag (fysiek) bij de uitvaart aanwezig willen zijn, maar waarbij dit niet mogelijk is. Hier zijn veel oorzaken voor te nomen. In de huidige periode met het coronacrisis is de voornaamste reden het feit dat er maar een maximaal aantal mensen afscheid mag komen nemen. Maar het kan bijvoorbeeld ook het geval zijn dat iemand ziek is, geen vervoer heeft of simpelweg te ver weg woont om te kunnen komen. Wat de reden van de gedwongen fysieke afwezigheid ook is, het livestreamen van de uitvaart biedt de oplossing. Zoals eerder vermeld kunnen nabestaanden die niet kunnen komen op deze manier wel de uitvaart meekrijgen, op het zelfde moment als dat deze plaatsvind.

De uitvaart op video

Een ander bijkomend voordeel is de mogelijkheid om de video die gemaakt wordt op te slaan. Dit gaat natuurlijk in overleg. Door de video die tijdens de uitvaart wordt gemaakt op te slaan, kunt u deze altijd terug kijken. Ook nabestaanden die zowel fysiek als online niet aanwezig konden zijn hebben zo een kans de uitvaart terug te zien. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn bij familie die aan de andere kant van de wereld woont.

Contact

Wilt u meer informatie of heeft u vragen over de mogelijkheid van het livestreamen van uw uitvaart? Neemt u dan vooral contact met ons op! Wij zijn te bereiken op de contactgegevens onder aan deze pagina of via het contactformulier, die ook onder aan deze pagina te vinden is. U kunt onze contactgegevens ook terugvinden op onze contactpagina.