Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij u ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK

Neem contact met ons op!

0183 633 500

Overlijden melden

Nu direct hulp nodig?
Bel ons en we helpen u meteen.

0183 633 500  
  • Persoonlijk & Betrokken
  • 24/7 Persoonlijk bereikbaar
  • Advies over kosten & verzekering
  • Meer dan 25 jaar ervaring

Uitvaart Livestreamen

Bij Uitvaartzorg De Groot bestaat de mogelijkheid tot het livestreamen van de uitvaart. Door hier gebruik van te maken komt er live een video beschikbaar voor mensen die door omstandigheden niet fysiek bij de uitvaart aanwezig kunnen zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de restricties op het aantal mensen die fysiek bij een uitvaart aanwezig kunnen zijn in het verband met het coronavirus (COVID19).

Wat is nou livestreamen?

Een livestream is niets meer dan een video opname die gelijk uitgezonden wordt via het internet. Daardoor is het mogelijk voor nabestaanden, vrienden en familie om mee te kijken met de uitvaart, terwijl deze bezig is, als ze er zelf niet bij kunnen zijn. Dit kunnen ze doen op elk apparaat met internet (bijvoorbeeld een telefoon of computer) en als ze een persoonlijke link hebben ontvangen. Het is namelijk niet zo dat de uitvaart voor iedereen beschikbaar is. Alleen mensen waarvan bekend is dat ze mee willen kijken krijgen van ons een persoonlijke link. Daardoor blijft het laatste afscheid een intiem moment.

De redenen om een uitvaart te livestreamen

Het komt helaas vaak voor dat er nabestaanden zijn die graag (fysiek) bij de uitvaart aanwezig willen zijn, maar waarbij dit niet mogelijk is. Hier zijn veel oorzaken voor te noemen. In de huidige periode met de coronacrisis is de voornaamste reden het feit dat er maar een maximaal aantal mensen afscheid mag komen nemen. Maar het kan bijvoorbeeld ook het geval zijn dat iemand ziek is, geen vervoer heeft of simpelweg te ver weg woont om te kunnen komen. Wat de reden van de gedwongen fysieke afwezigheid ook is, het livestreamen van de uitvaart biedt de oplossing. Zoals eerder vermeld kunnen nabestaanden die niet kunnen komen op deze manier wel de uitvaart meekrijgen, op het zelfde moment als dat deze plaatsvindt.

De uitvaart op beeld

Een ander bijkomend voordeel is de mogelijkheid om de video die gemaakt wordt op te slaan. Dit gaat natuurlijk in overleg. Door de video die tijdens de uitvaart wordt gemaakt op te slaan, kunt u deze altijd terug kijken. Ook nabestaanden die zowel fysiek als online niet aanwezig konden zijn hebben zo een kans de uitvaart terug te zien. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn bij familie die aan de andere kant van de wereld woont.

Onze Locatie
.